Almaregården
Torsdag 21/5 10-15
Fredag 22/5 10-18
Lördag 10-15
Söndag 11-15
Läs mer om öppettider

Vår på Almaregården

Våren är här och nu har vi fullt med trädgårdssäsongens alla varor i butiken.

Vi brukar öppna med orden "det mesta är sig likt" på Almaregården. Men det gör vi inte i år, för numera har vi en helt ny och overklig situation att förhålla oss till.

För dig som känner oro för att möta andra personer med tanke på smittorisken, kan vi erbjuda olika lösningar. Vi kan expediera dig utomhus, vi kan öppna tidigare bara för dig mm. Återkoppla till oss på 040-45 70 24 eller skriv ett mail till blommor@almaregarden.se eller säg till oss när du kommer hit "att du vill bli expedierad utomhus", så löser vi det tillsammans på bästa sätt.

I år firar vi 15 års jubileum med att öppna "Lilla Fiket" hos oss efter era önskemål. Här möter du ett litet sortiment med kakor och kulglass från duktiga Olof Viktors i Glemminge på Österlen. Kaffe och lemonad. Pannkakstallrik. Mexikansk öl, med ett olyckligt namn, och tapas till det.

Närodlade perenner, pioner och örter från en lokal skånsk odlare. Precis som tidigare år är de odlade på friland. Det innebär att de är i takt med tid och klimat och utvecklar ett starkare rotsystem än om de vuxit i växthus. Nu har de första sommarväxterna börjat komma, såsom pelargoner, tomatplantor och mycket annat fint och härligt.

Jord och gödning för alla tänkbara behov från bland annat Emmaljung Jord & Torv. I år lanserar Emmaljung Jord en ny gräsmattegödning som varar hela 5 månader, dvs hela växtsäsongen. Och den bränner inte gräsmattan.

Vi säljer Gardena bevattningsprodukter och delar av deras sortiment med redskap. Här kan du få hjälp att designa ditt bevattningssystem.

Precis som tidigare år hittar du såklart det mesta du behöver för din trädgård och någon att fråga om råd, här på Almaregården.

Välkommen till Almaregården

Christina, Åsa & Peter