AlmaregårdenAlmaregården
Jultider:
Tisdag-Fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag 11-16
Läs mer om öppettider

Julen är Magisk på Almaregården

Nu har årets julutställning på Almaregården öppnat och du är välkommen att komma hit och uppleva den härliga julstämning som bara kan infinna sig på en gård på Söderslätt. Här hittar du inspiration och juliga saker att smycka ditt hem med inför jul och advent såsom kransar, pynt, julgrupper och alla julens blommor och växter.

Då årets julinspirationskväll blev inställda så gjorde Håkan och Peter en nerskalad version hemma i köket istället. Här kan du se resultatet!

Här kan du ta del av recepten samt glöggsorterna från denna något annorlunda julinspirationskväll. Mycket nöje!

Årets nyhet i vårt lilla fik!
Här serverar vi vår goda gulaschsoppa, varm choklad deluxe (belgisk choklad som vi smälter ner i mjölk), glögg, pepparkakor och annat gott och juligt. Du sitter antingen i vår juliga lada eller står vid de uppvärmda ståborden utomhus. Soppan finns för servering från lunchtid men du kan också ta med den hem alla dagar som vi har öppet.

Coronan fortsätter. Men det gör vi också!
Nu har vi öppet tisdag till söndag ända fram till jul. Vi har vidtagit flera nya åtgärder för att ytterligare förhindra smittspridning. Utställningen är luftig och har gått om plats för våra besökare. Här kan du läsa mer om hur vi minskar risken för smittspridning. En nyhet är att vi kommer att ha kösystem med nummerlappar till kassan. Du kan vänta i ladan eller utomhus.
Vi har även en kassa utomhus där vi kan expediera dig. Du talar om vad du vill ha, så springer vi in i butiken och hämtar dina varor. Du kan även beställa varor i förväg via mail eller genom att ringa till Christina så allt är klart när du kommer. Kontakta oss på blommor@almaregarden.se eller 0706-45 07 59

Julgranarna kommer onsdagen den 25 november
Även i år erbjuder vi nyhuggna och närodlade julgranar från vår skånska odlare Gunnar Göthner i Degeberga. Försäljningen börjar 25/11.

Vill du få din julgran hemkörd så slipper du skräpa ner din bil? Vi erbjuder hemkörning av julgranar lördagar och söndagar alla adventshelgerna för dig som bor på Näset, i Skegrie eller Stavstensudde.

Precis som tidigare år finns det flera olika sorter och storlekar att välja på. Varmt välkommen att komma hit och välja din favorit. Eller beställ på vår hemsida, med hemkörning, så väljer vi julgranen åt dig. Om du beställer på hemsidan så behöver vi din beställning dagen innan du önskar leverans.

Julrundan på Söderslätt

På torsdag till söndag 19-22 November deltager vi tillsammans med våra vänner i Goda Livet på landet på "Julrundan på Söderslätt". Välkommen ut till 16 verksamheter under fyra dagar. På de lantliga stoppen ger vi dig alla ingredienser för en härlig julstämning. Julens alla smaker, julinspiration för hus och hem, närproducerat och hantverk, god mat, julig fika och ett riktigt varmt välkomnande. Allt i charmiga miljöer och ett fantastiskt landskap. Passa även på att hitta lite annorlunda julklappar, som dessutom stöttar det lokala. Det behöver vi! Läs mer här.

Vi ligger mitt i gamla Kämpinge By med utsikt över havet och Söderslätt.

Välkommen till Almaregården

Christina, Åsa & Peter och alla andra småtomtar