AlmaregårdenAlmaregården
Onsdag-Fredag 13-18
Lördag 10-16
Söndag 12-16
Läs mer om öppettider

Säsongspremiär på Almaregården

Med tanke på det vackra väder som vi haft de senaste dagarna, så hoppas vi att ingen misstycker när vi säger att - Våren har kommit till Kämpinge!

Efter 2 månaders vintervila är det idag dags att öppna Almaregårdens Gårdsbutik för säsongen och det är faktiskt för 12:e året vi gör det.

När nu temperaturen ökar och solen gör sig påmind så börjar det kanske klia i fingrarna för att påbörja planteringen av de första vårblommorna.

Våra fina penseér finns nu i alla färger och sorter. Du vet väl att Almaregårdens penseér alltid är "kallodlade". Det innebär att de sås redan i augusti och får växa till sig i kalla växthus. Det gör att plantorna blir starka och får ett bra utvecklat rotsystem. Därför tål de frostnätter ner till 10 minusgrader utan att frysa bort.

På Söndag den 26:e mars är det dags för Kurs i beskärning av fruktträd. Här har du chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Pris för kursen är 595 kronor.  Anmälan gör du i butiken eller genom ett mail till blommor@almaregarden.se Här kan du läsa mer om beskärningskursen.

Är du intresserad av stora träd så är den närmaste tiden en mycket bra tid för att plantera träd. I samarbete med en av landets största trädodlare kan vi erbjuda riktigt stora träd till låga priser. Vårens trädlista har kommit. Lägg ett mail till oss på blommor@almaregarden.se så skickar vi aktuell lista.

Vill du veta mer så gå in på vår hemsida eller kom och prata med oss i butiken, så berättar vi mer.

Varmt välkommen att besöka oss på Almaregården.
Christina & Peter