Almaregården
 

Aktiviteter på Almaregården

 

På onsdag den 11:e november är det premiär för årets julutställning
"En magisk Jul på Almaregården".

På onsdag den 11: November öppnar vår julutställning i ladan. Du är varmt välkommen att uppleva julen på Almaregården, på vårt sätt. Med härliga blomsteruppsättningar och fantasifulla dekorationer försöker vi bjuda dig på julstämning och inspiration som du kan ta med dig hem när du smyckar ditt hem inför Julen.

Här finner du julens alla blommor och växter. Kransar, pyntegrönt och gott om pyssel och annat. Från och med onsdag 25:e November har vi försäljning av våra julgranar. Precis som tidigare år är det skånskodlade, nyhuggna granar i olika sorter och storlekar. Vi säljer bland annat "Slottsgranen", en formklippt julgran som är disneyperfekt. Vi har även små granar i kruka och småplantor för vaser m.

 

Våra traditionella Julinspirationskvällar är på tisdag 10:e, onsdag 11:e och Torsdag 12:e November


Få en försmak av julen på Almaregården!

Så var det dags igen för vår årliga julutställning "Julen är magisk på Almaregården". Som vanligt inleder vi julen med våra traditionella inspirationskvällar. Trots att detta år inte liknar något annat, så tänker vi genomföra våra julinspirationskvällar och fira julen som vanligt. Naturligtvis med några förändringar.

I år satsar vi på att hålla eventet tre kvällar, vilket är en kväll mer än vanligt. Antalet platser kommer att begränsas till 50 personer. För att det ska bli rättvist kommer vi att lotta ut platserna (om det är fler än 50 som vill komma så klart). Alla som kommer hit blir placerade vid ett ståbord eller på en speciell plats så att alla kan känna sig trygga.

Läs mer om hur vi tar hänsyn till Covid 19 längre ner i denna inbjudan.


 

Välkommen den 10, 11 eller 12 november!

Du är hjärtligt välkommen till inspirationskväll på Almaregården tisdagen den 10, onsdagen den 11 eller torsdagen den 12 november. Vår julutställning har premiäröppnat och ladan är redan full av spännande julinspiration.

Vissa saker är precis som de brukar vara på Almaregårdens julinspirationskvällar. Andra är helt nya…Vi träffas klockan 19 i vår lada. Där får du inspiration inför advent och jul till doften av glögg och i skenet av stearinljus.

Håkan Paulsson och Peter Sandgren (Almaregården) delar sedan lång tid ett stort intresse för matlagning och inte minst äldre mathantverk. De delar med sig av sina kunskaper på scenen under enkla och lättsamma former. I år får du tips om hur du kan göra din egen julkorv. Vår traditionella glöggprovning fortsätter vi såklart med och även i år sker den under ledning av Håkan Paulsson. Vi provar några klassiker och några nyheter. Vi bjuder på en rykande varm och god gulaschsoppa med bröd. Till den serveras vin och vatten.

 

 

Vi provsmakar olivolja från Näset!

Eller är olivoljan verkligen från Näset? Pia och Fredrik bor i Höllviken, men har en gård i Riogordo - utanför Malaga. Här odlar de oliver som pressas till den finaste olivoljan. Behagligt mjuk och med fruktig smak. Under våra julinspirationskvällar träffar du dem och får chans att provsmaka deras fina olivolja som även finns till försäljning på Almaregården.

Morten Qvist från Danmark bjuder på provsmakning av viner och portviner som passar perfekt till julmaten. Kanske lite bubbel till nyår. Du får även möjlighet att provsmaka ostar och delikatesser som passar såväl till fest som vardag, framför allt i adventstid och till jul.

Du får lyssna till Maurizio Soronne och Håkan Wendner som bjuder på härlig sång och julmusik.

Under kvällens lopp lottar vi ut en välfylld delikatesskorg med ostar, kex och annat gott från vår delikatessavdelning. Du har även chans att vinna en korg fylld med vår egen lakrits och konfekt. Hela kvällen får du också 10 % rabatt på alla köp hos oss på Almaregården.

bild3


Anmälan senast 31 oktober

Kostnaden för kvällen är 180 kronor per deltagare och anmälan är bindande. Anmäl dig senast 31 oktober! Du väljer vilken av kvällarna som passar dig bäst. Tänk på att antalet platser är begränsat! Vi återkommer med besked om du fått biljett/biljetter senast 1 november. Vi tar in max 50 personer per kväll. Lottdragningen gör vi 1 november och samma dag meddelas du via mail om du/ni erbjudits biljetter. Då återkopplar vi även med instruktioner om betalning och praktiska detaljer.

Vi vill gärna ha din anmälan så snart som möjligt, dock senast 31 oktober. Anmäl dig antingen vid ett besök i butiken eller via mail till  blommor@almaregarden.se.

 

Så här minskar vi risken för smittspridning

Anmäler du ett sällskap, så tar vi för givet att ni kan stå nära varandra, med hänsyn till smittspridningsrisken. Annars vill vi att du meddelar oss detta i förväg. Om du har anmält ett sällskap så kommer alla eller ingen i sällskapet att erbjudas plats. Vi delar inte på grupper, sällskap eller par. Så se till att anmäla hela ert gäng samtidigt! När ni kommer hit så släpper vi in alla i omgångar, så det inte blir köbildning.

Ni kommer att stå vid ett ståbord som är märkt med era namn. Vi ber er att respektera smittspridningsrisken och visa hänsyn till varandra genom att hålla avstånd. Ta gärna på dig varma kläder och skor, för det kan vara lite svalt i ladan.

 

Välkommen att få en försmak av julen hos oss

Christina, Åsa & Peter och alla andra småtomtar som hjälper oss.


Övriga aktiviteter på Almaregården:

 

Julpyssel-kvällar
Tyvärr kommer vi inte att kunna erbjuda några julpysselkvällar i år pga platsbrist i våra lokaler. Men i julutställningen bjuds det som vanligt på mycket inspiration och detaljer för dig som vill pyssla hemma.

 

En Söndag i Mars 2021 - Kurs i beskärning av fruktträd

Här har du chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Därefter får deltagarna följa med ut i trädgården och beskära allt från unga till gamla träd. Man får tips på renovering av gamla fruktträd och möjlighet att prova på olika verktyg.

Ta chansen att ställa alla frågor om fruktträd.

Kursinnehåll i korthet:

Tid: En Söndag i Mars 2021. Klockan 10 till 14.30. Datum meddelas under vintern 2020.
Plats: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
Kostnad: 595 kronor, inkl. kaffe och frallor.
Dokumentation: Mitt eget kompendium om beskärning av fruktträd ingår.
Ta med: Kläder efter väder. Beskärningsverktyg finns att låna
Övrigt: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det är för få anmälda. Du blir då kontaktad någon dag i förväg.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till blommor@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt.  Intresseanmälan är inte bindande!

 

En kväll i April 2021 - Kurs i ympning av fruktträd på Almaregården i Kämpinge
Kursinnehåll i korthet:

Tid: En kväll i April 2021. Klockan 17-ca. 20
Plats: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
Kostnad: 595 kronor, inkl. kaffe och frallor.
Dokumentation: Mitt eget kompendium om ympning av fruktträd ingår.
Övrigt: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris.
Kursledare: Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till blommor@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt.  Intresseanmälan är inte bindande!