AlmaregårdenAlmaregården
 

Aktiviteter på Almaregården

På Söndag den 26:e Mars 2017 - Kurs i beskärning av fruktträd

Här har du chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Därefter får deltagarna följa med ut i trädgården och beskära allt från unga till gamla träd. Man får tips på renovering av gamla fruktträd och möjlighet att prova på olika verktyg.

Ta chansen att ställa alla frågor om fruktträd.

Kursinnehåll i korthet:

Tid: Söndag 26:e Mars 2017. Klockan 10 till 114.30.
Plats: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
Kostnad: 595 kronor, inkl. kaffe och frallor.
Dokumentation: Mitt eget kompendium om beskärning av fruktträd ingår.
Ta med: Kläder efter väder. Beskärningsverktyg finns att låna
Övrigt: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det är för få anmälda. Du blir då kontaktad någon dag i förväg.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till blommor@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi en bekräftelse.  Anmälan är bindande!

 

En kväll i April 2017 - Kurs i ympning av fruktträd på Almaregården i Kämpinge
Kursinnehåll i korthet:

Tid: En kväll i April 2017. Klockan 17-ca. 20
Plats: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
Kostnad: 495 kronor, inkl. kaffe och frallor.
Dokumentation: Mitt eget kompendium om ympning av fruktträd ingår.
Övrigt: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris.
Kursledare: Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till blommor@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt.  Intreeseanmälan är inte bindande!

 

 

Onsdag 15:e November - 23 December 2017
- Julen är magisk på Almaregården -

På Onsdag den 15:e november är det premiär för årets julutställning "En magisk Jul på Almaregården". I samband med julen kommer vi att hålla mer öppet. Våra öppettider är fr.om 15/11 tisdag - söndag. Notera att vi har stängt tisdag den 14/11. Vi öppnar dessutom redan klockan 10 på vardagarna.

En tradition är att vi håller kundkvällar med julinspiration, så även i år.
I år är det för 10:e året! Vi fortsätter även med våra populära julpysselkvällar. Läs mer här nedanför.

 

Julinspirationskvällar på onsdag 15/11 och torsdag 16/11

Du är välkommen på en kundkväll här hos oss på Almaregården onsdagen den 15:e november eller torsdagen den 16:e november. Julutställningen har premiäröppnat och ladan är full av spännande julinspiration.

Vi träffas 19.00 ute i vår lada. Till doften av glögg och i skenet av stearinljus, skall du bli inspirerad inför advent och jul.

Vissa saker är precis som det brukar vara på våra julinspirationskvällar här på Almaregården. Annat är helt nytt.......

Vår traditionella glöggprovning hålls även i år av Håkan Paulsson och precis som tidigare år så skall vi prova några nyheter och några klassiker.

Håkan Paulsson och Peter Sandgren ( Almaregården) delar sedan lång tid ett stort intresse för matlagning och inte minst det gamla mathantverket. Så, med början i ifjol och minst tre år framåt, tänker vi dela med oss av tankar och erfarenheter kring julens mat och drycker.

2016 handlade det om den första delen på julbordet, dvs sill och snaps. Hur många lägger in sin egen sill? Vad dricker man därtill?

Vi provsmakar ostar och delikatesser som passar såväl till fest som vardag i advent och till jul.

Under kvällen har vi utlottning av en välfylld delikatesskorg med ostar, kex och annat gott från vår delikatessavdelning. Också lottar vi även ut en korg fylld med vår egen lakrits.

Vi bjuder på en rykande varm och god gulaschsoppa med bröd. Till den serveras vin och vatten.
Under kvällen lämnar vi 10 % rabatt på dina köp på Almaregården.

Kostnaden för detta är 150 kronor per deltagare. Anmälan är bindande. Du väljer vilken av kvällarna som passar dig bäst. Begränsat antal platser.

Din anmälan vill vi ha så snart som möjligt och den sker antingen genom ett besök i butiken eller så skickar du ett mail till: blommor@almaregarden.se.  Ta gärna på dig varma kläder och skor för det kan vara lite svalt i ladan.

 


Pysselkvällar

Vi träffas i butiken och pysslar. Vi håller till i butiken och i vår nya verkstad. En miljö som är gjord för kreativt hantverk. Vi står för inspiration och handledning. Du väljer själv vad du vill göra. Kanske binda din egen dörrkrans, tillverka en adventsljusstake eller något annat juligt. Vi bjuder på glögg, lussebullar och pepparkakor.

Pris 95 kronor. Anmälan är bindande. Kostnaden för material tillkommer.

Datum: Meddelas här senare

Vi kan även ordna pysselkvällar till slutna sällskap. Vill du ta med dina vänner eller arbetskamrater på en pysselkväll med massor av julinspiration så kan ni få en egen kväll. Kontakta oss för datum och upplägg. Vi förbehåller oss rätten att ställa in i händelse av för få anmälda. I så fall meddelas du några dagar innan.

Tid 19.00 - ca. 21.30.

Begränsat antal platser. Din anmälan vill vi ha så snart som möjligt och den sker antingen genom ett besök i butiken eller så skickar du ett mail till blommor@almaregarden.se.