Almaregården

Almaregårdens Rättarbostad - Så ser den ut

Vi har lagt mycket tid och kraft på att bibehålla den gammeldags lantliga charmen. Det skall kännas att det är en byggnad från mitten av 1800-talet. Vi har också lagt stor vikt på att använda material och byggnadsteknik från slutet av 1800 talet och framåt sekelskiftet. Samtidigt som vi vill att du skall ha det bra och bekvämt när du bor hos oss i vår Rättarbostad. Golvvärme finns i alla rum. Rättarbostaden är målad med linoljefärg, fri från lösningsmedel, så som man målade förr.

Köket
I köket finns alla bekvämligheter som; varmluftsugn, spishäll,diskmaskin, microvågsugn, kyl, frys, kaffekokare, brödrost och så klart allt porslin och köksredskap som kan behövas. I köket finns ett matbord med 5 stolar.

kok_2

 

kok_1kok_3

Utsikt från köksfönstret en dag i maj.            Matplatsen i köket.

Allrummet
I allrummet, som för övrigt är den ursprungliga rättarbostaden, finns soffmöblemang och TV och DVD. Tv:n visar de fria marksända kanalerna SVT 1 & 2 samt TV4. Tv:n har plats för instickskort för eget programkort. Väggarna är vitputsade och golvet i allrummet är gjort av återvunnet tegel från 1880-talet och kommer från Hököpinge sockerbruk där det utgjort dess fasad. Detta rum är den ursprungliga Rättarbostaden där gårdens sista rättare Jörgen Almare bodde under 1940-talet innan han blev gårdens ägare. Ursprungsgolvet var just ett golv av handslagen röd tegel. Ett rustikt och mysigt rum.

allrum_1

Sovrum I - med utsikt över Söderslätt
Med en bedårande utsikt över Söderslätt vaknar du upp i en "grand lit". En dubbelsäng på 160 cm. I Sovrummet finns en garderob och en byrå. Täcken och kuddar ingår i hyran.
Hyra av sängkläder och handdukar kostar 160 kronor per set. Meddela oss innan.

sovrum_1vy_1

Sovrum II -Pigkammaren
Här är det bäddat för 3 personer med en 90 cm:s säng och en 80 cm:s säng som enkelt kan dras ut till 2 x 80cm.

pigkam_1

Badrummet
I det helkaklade badrummet finns dusch och toalett, handdukstork, strykjärn samt en tvättmaskin. Golvet på toaletten är ett handgjort portugisiskt cementgolv som var högsta mode under 1800-talets mitt. Här värmer golvvärmen dina fötter året om.

wc_1wc_2

Trädgården
En liten trädgård på cirka 100m2 hör till lägenheten. Här finns 2 uteplatser med möblemang och grill. Härifrån skymtar du havet och kanske en tysklandsfärja. Utanför går en privat grusväg som är ett populärt promenadstråk ner till havet, dit vi har lite knappt 1000 meter. Där börjar Kämpinges vackra kritvita sandstränder.
Trädgården är avskild från gårdens & trädgårdbutikens trädgård. Ute på ängen finns grönytor som ni får disponera för spel och lek.

tradgard_10

Lantlig trädgård med 2 uteplatser hör till Rättarbostaden.

tradgard_11

Uteplatsen närmast bostaden. Rakt fram ser man ett av uthusen.

Utsikt från Rättarbostaden

vy_2

Utsikt åt öster en solig kväll i Maj. Rapsen blommor och våra getter "klipper" gräset åt oss.

vy_3

Utanför Rättarbostaden går en grusväg söderut, ner mot havet som skymtar en bit bort. Till havet har vi cirka 1000 meter.....

stranden_2stranden_3

...där en fantastisk natur möter besökaren. En bit bort börjar Kämpinges kritvita sandstränder, där du kan bada i det kristallklara vattnet.

stranden_4

De dagar det blåser så söker vi skydd bland klitterna.