Almaregården
 

Rättarbostaden på Almaregården

tradgard_10

Här är det lätt att känna närheten till det skånska livet på landet. Almaregården ligger i hjärtat av gamla Kämpinge by med utsikt över Söderslätt. På gården finns hönor, katter, kaniner och två getter.

Trots att du är ute på landet har du inte mer än 20 minuter till Malmö och 30 minuter till Köpenhamn.

Fram till 1940-talet så var Rättarbostaden en tjänstebostad för Almaregårdens rättare. En rättare var en förman som hade ett övergripande ansvar för det dagliga arbetet på gården förr i tiden.

Nu har du möjlighet att hyra Almaregårdens Rättarbostad. Kanske som ett semesterboende en vecka i sommar eller för ett längre tillfälligt boende.

Under 2012 har vi renoverat den gamla Rättarbostaden så att den nu har blivit en lägenheten på 65 m2 med 3 rum och kök. Lägenheten är byggd och inredd i romantisk lantlig stil med massor av tidstypiska detaljer. Lägenheten är utrustad och har sängar för 5 personer och det finns möjlighet att sätta in en spjälsäng för mindre barn. Här kan du se hur det ser ut innuti och hur den är utrustad.

Vi har lagt mycket tid och kraft på att bibehålla den gammeldags lantliga charmen. Det skall kännas att det är en byggnad från mitten av 1800-talet. Vi har också lagt mycket stor vikt på att använda material och byggnadsteknik från slutet av 1800 talet och framåt sekelskiftet. Här kan du läsa mer om Almaregården & Gamla Kämpinge By:s historia.

Lägenheten är målad med linoljefärg, fri från lösningsmedel, så som man målade förr. Tapeterna är med mönster från 1880-talet. Golvet i vardagsrummet är återvunnet tegel från 1880-talet som kommer från Hököpinge sockerbruks fasad. Golvet på toaletten är ett handgjort portugisiskt cementgolv som var högsta mode under 1800-talets mitt.
Här kan du läsa mer om arbetet med renoveringen av Rättarbostaden.

En liten gammeldags trädgård med 2 uteplatser, utemöbler och grill ingår i lägenheten.

Utanför trädgården finns grönytor som disponeras av dig som hyr rättarbostaden. Ytor som är lämpliga för lek och spel. I bostaden finns utrustning för badminton, boccia, kub mm som ni får låna.

stranden_4

stranden_2stranden_3

Från Rättarbostaden har du nära till havet och Kämpingestrandens kritvita sandstränder med rent klart vatten.

Lägenheten hyrs ut veckovis under perioden Juni - Augusti och under övriga året enligt överenskommelse, tex månadsvis.

I hyran ingår förbrukning av el, Internet via WiFi och vatten.

Sänglinne & handdukar kan hyras.

Slutstädning utförs av hyresgästen, men kan köpas till.

In- & utflyttning vid veckohyra är på Söndagar.

I HYRAN INGÅR BRUKANDE/KOSTNADER FÖR

Hyrespriser & Tillgänglighet 2021

 

 

 

Övrigt:

Läs mer om våra hyresvillkor samt aktuell tillgänglighet här.

Skicka din förfrågan och intresseanmälan till info@almaregarden.se eller ring 040-45 70 24 under butikens öppettider och 0702-80 69 91 under övriga tider.