AlmaregårdenAlmaregården

Beskärning av fruktträd

Om du beskär ett fruktträd rätt från början leder det till:

Fruktträd är fleråriga kulturväxter och bör vårdas av utbildade beskärare. Beskärning av fruktträd skall ske varsamt. Vid rätt tid och på rätt sätt. Stympning av ett frukttäd kan förstöra trädet för all framtid.

Betrakta beskärning som trädservice, som skall ske med 1 till 3 års intervall. Beskärningen görs med fördel i etapper, speciellt på de äldre träden. Ibland fördelad under en 3 års period.

Peter Sandgren är certifierad fruktträdsbeskärare med "Grönt kort" utfärdat av Riksförbundet Svensk Trädgård. Peter är rekommenderad trädbeskärare av såväl Riksförbundet Svensk Trädgård som Svenska Pomologiska Sällskapet. Läs mer på tradgard.org och svepom.se

Kostnad för beskärning av fruktträd är för närvarande 490 kronor per timme (inkl.moms). Körersättning med 6.-/km utgår vid uppdrag utanför Höllviken, Kämpinge, Räng & Räng Sand. Vill du ha hjälp att transportera bort grenar och ris så kan vi ombesörja det mot en extra kostnad.

 

PETERGrontKort-laguppl

Vill du ha hjälp att klippa dina fruktträd så står jag till din hjälp.
Du når mig på 0702-80 69 91 , via mail peter@almaregarden.se, eller i butiken.
F-skattebevis och försäkring finns.

 

Föredrar du att klippa dina fruktträd själv så finner du ett stort sortiment av sekatörer och andra redskap för beskärning av växter i trädgården. Vi är återförsäljare av Felco, Barnel, Joseph Bentley, Karlstad Redskap och Gardena.

Varje vår & höst håller jag en kurs i att beskära fruktträd. Är du intresserad så anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till blommor@almaregarden.se. Läs mer om kursen under fliken "Aktiviteter".