AlmaregårdenAlmaregårdenAlmaregårdenAlmaregården

Julutställning "Julen är magisk på Almaregården" 15/11 -23/12 2018



julbild1

För 11:e året håller vi vår lantliga julutställning här på Almaregården. Juluställningen har öppet till den 23:e December.

I ladan har det mesta av våra trädgårdsartiklar ersatts av julens alla blommor. Hyacinter och amaryllis samsas med personligt utvalt julpynt och pysselsaker. Kransar, stearinljus och julgranar. Här hittar du det mesta du behöver för att smycka ditt hem till alla kalasen i advent och jul.

Klicka här för att se filmen i flash >>

Almaregårdens julgranar kommer den 29/11 från en skånsk odlare och finns bland annat i "slottskvalitet". Vackrare kan en julgran inte bli. Vill du ha en mindre gran i kruka eller en vanlig kungsgran eller väldoftade rödgran, så finns det också. Vi erbjuder även hemtransport av din julgran, så slipper du smutsa ner bilen! (Gäller Höllviken, Kämpinge, Räng, Rängsand, Ljunghusen, Skanör, Falsterbo, Skåre, Stavstensudde, Skegrie)

 

Peters ris a la Malta, cirka 8 portioner

Först gröten

1 ½ dl grötris (Jo det stämmer det ska vara så lite ris)

1 L standardmjölk

1 kanelstång

1 ½ dl strösocker

1 nypa salt

1 vaniljstång, delad och urskrapad.

50 gram smör

 

därefter

2-5 dl vispgrädde efter tycke och smak

½ dl apelsinjuice

rivet skal av en apelsin

1 tsk vaniljsocker

1 msk florsocker

 

till garnering

apelsinskivor

mald kanel

 

 

Gör så här

Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna för gröten, förutom smöret och koka på svag värme under lock, i ca. 30 minuter.

Rör om då och då. Det bränner lätt vid.

Rör i smöret och kyl ner gröten med locket på.När gröten är nykokot så är den påtagligt lös. Gröten sätter sig och blir tjock och krämig efter kylning.

När gröten svalnat tillsätter du apelsinjuice, rivet apelsinskal, vaniljsocker och florsocker i gröten.

Vispa grädden löst och vänd ner i gröten. Använd grädde efter tycke och smak.