Almaregården

Trädgård

På Almaregården hittar du det mesta för din trädgård såsom redskap, jord, gödning och växtskyddsmedel. Vi har även säsongens uteblommor, växter, perenner, örter, utekrukor.

Under den varma årstiden finner du vårt sortiment av medlhavsväxter såsom olivträd, citrusträd, palmer, bouganvilla med mera.

Kvalitetsjorden kommer från Emmaljunga Jord & Torv och den hittar du i vår lada.

I Ladan har vi också ett stort sortiment av Stroller-produkter, Blåkorn, NPK och bevattningsprodukter från Gardena.

StandingTree

Almaregårdens version av Mästarrabatten 2008 är nu klar och finns för beskådan i vår park i anslutning till växtcentrat.

mastarrabatten-2008-lagupplost

Mästarrabatten 2008 "Ormbunkar & Vänner" av Henrik Morin

Skuggrabatt där sköna bladverk spelar huvudrollen

Vackra bladverk håller stilen hela säsongen. Därför är det så suveränt med en rabatt som framför allt bygger på blad. Det gör Mästarrabatten 2008! Blad i olika former, färger och strukturer gör den vacker, spännande och kontrastrik från vår till höst.

Skira ormbunksblad, kraftiga funkiablad, mustigt mörkröd fläder och skimrande rododendron är bara några exempel på variationen i rabatten. Glänsande, mörkgrön idegran ger dessutom värdefull vintergrönska.

Men det finns även blommor i Ormbunkar & Vänner. Från april till september är där alltid något som blommar. De flesta blommorna går i rosa, som är mjukt och vackert i det lite skuggiga läge som den här rabatten är tänkt för.

Vårblommande lökväxter är nästan självklara i en rabatt som denna. De lyser upp, ger färg och skönhet innan de andra växterna kommit igång ordentligt. Sedan döljer perennernas bladverk de vissnande lökbladen.

Ormbunkar & Vänner är tänkt för halvskugga till skugga och normalfuktig jord.

Om mästaren

Henrik Morin är en allsidig och erfaren trädgårdsman. Han är trädgårdstekniker och har alltid jobbat med trädgård, men på olika sätt och med olika inriktningar. Det har hunnit bli 30 år vid det här laget. Sedan 1997 är Henrik verksam inom det egna företaget Morin Grön Produktion. Förutom trädgårdsdesign ägnar han sig åt vård- och underhållsplaner, rådgivning till fritidsodlare, bevarande av gamla rossorter och trädgårdsutbildning.