Image

 Aktiviteter på Almaregården

Här ser du vad vi har planerat för aktiviteter framöver på Almaregården och i vår Bistro. Nu när vädret är höstigare så sitter vi i vår mysiga matsal (inomhus) på musikquizen. Julinspirationskvällarna är i Ladan. (Inomhus fast med utetemperatur)

 

 Musik-quiz – Fredag 17/11- Blandad musik från olika tidsperioder. (Rock & Disco)

Musik-quizar i höst

Nu är hösten här och vi flyttar inomhus med våra musik-quiz! Det blir kvällar med såväl gammal som ny musik. Enkla och svåra frågor och – såklart – priser till vinnaren. Notera att våra musikquiz i huvudsak handlar om rock, disco och den typen av musik.

Spelledare och DJ är Tobbe Karlsson, ena halvan av ”DJ Vitt & Svart” från 80-talet.

De här gångerna serveras en buffé med våra populära surdegspizzor med sallad därtill. Ät så mycket du orkar! Maten börjar serveras ca 18-18.30. Musik-quizen med Tobbe börjar ca 19.30 och pågår till ca 21.30 med en paus i mitten.  Vi har därefter öppet en stund till så ni kan avsluta era drinkar eller kika runt i vår välfyllda butik.

Du förbokar biljetterna till musik-quizen genom att skicka ett mail till info@almaregarden.se eller vid ett besök i butiken.
Musik-quizen måste förbokas, eftersom vi har ett begränsat antal platser.

I biljettpriset ingår pizzabuffén. Pris 325 kronor per person.

Du kan även köpa till smårätter och tilltugg under kvällen. Drycker köper du på plats. Baren är öppen hela kvällen och erbjuder ett stort sortiment av öl, vin och goda drink

 

Musik-quiz fredag 17/11

För dig som brukat gå på våra musikquiz kvällar så kommer du att känna igen dig. Lätta, svåra och Tobbes kluriga specialare varvas med blandad musik från olika tidsperioder. men det handlar uteslutande om rock, disco och sk modern musik.

Vi sitter inne i vår mysiga matsal där det är varmt och skönt.

 

Dags igen för årets julinspirationskvällar på Almaregården
Onsdag 8/11 & Torsdag 9/11

 

Dags igen för årets julinspirationskvällar på Almaregården!

Varmt välkommen 8:e eller 9:e november!
Du är välkommen till inspirationskväll på Almaregården onsdagen 8:e eller torsdagen 9:e november. Vår julutställning har då premiäröppnat och ladan är full av spännande julinspiration.

Vissa saker är precis som de brukar vara på Almaregårdens julinspirationskvällar. Andra är helt nya… Som traditionen bjuder träffas vi klockan 19 ute i vår lada. I skenet av stearinljus och till doften av julens kryddor får du så mycket julstämning inför den annalkande julen att det kommer spruta ut ur öronen! 

Upplev julens smaker och dofter!

Håkan Paulsson och Peter Sandgren (Almaregården) har ett stort intresse för matlagning – inte minst äldre mathantverk. De delar med sig av sina kunskaper under enkla och lättsamma former. I år får du tips om julbaket och vad du kan dricka till detta.
Vår traditionella glöggprovning fortsätter vi såklart med, även i år under ledning av Håkan Paulsson. Du får smaka på några klassiker och några nyheter.

Servering av varm soppa och provsmakning av delikatesser.

Du bjuds på en rykande varm och god gulaschsoppa med bröd. Till den serveras ett glas vin, öl och vatten. Du får också provsmaka ostar och delikatesser som passar såväl till fest som vardag, framför allt i juletid. Allt till tonerna av härlig sång och julmusik med Mitt i Bruset.

10 % rabatt på allt och chans att vinna fina priser!

Under kvällens lopp lottar vi ut en välfylld delikatesskorg med ostar, kex och annat gott från vår delikatessavdelning, liksom en korg fylld med vår egen lakrits och konfekt. Hela kvällen får du också 10 % rabatt på dina köp hos oss på Almaregården.

Missa inte att anmäla dig!

Kostnaden för kvällen är 265 kronor per deltagare och anmälan är bindande. Detta är en tillställning för vuxna, så du ska vara över 18 år. Bara välj vilken av kvällarna som passar dig bäst. Tänk på att antalet platser är begränsat!

 

Vi vill gärna ha din anmälan så snart som möjligt. Anmäl dig antingen vid ett besök i butiken eller via mail till: blommor@almaregarden.se. Ta gärna på dig varma kläder och skor, för det kan vara lite svalt i ladan.

 

Välkommen att få en försmak av julen på våra inspirationskvällar!

  

Servering av afternoon tea hela veckan!

Afternoon tea

Som om dessa roligheter inte vore nog, så erbjuder vi afternoon tea alla dagar i veckan! Bjud dig själv och dina vänner på en mysig stund. Slå dig ner i vår hemtrevliga matsal och bara njut! Du väljer mellan vår stora eller lilla bjudning.

I stora bjudningen startar du med ett glas Cava och 3 goda pintxos för att sen fortsätta med lilla bjudningen som är afternoon tea på vårt vis. Härligt värmande te serveras i vacker tekanna. På kakfatet finns nybakade scones med engelsk whiskeycheddar, smör, sylt, marmelad och färskost. Därefter en god kaka och avslutningsvis läckra chokladtryfflar.

Lilla bjudningen kostar 225 kronor per person. Önskar du stora bjudningen så kostar den ytterligare 159 kronor. För att vara säker på att få en plats, ska du boka bord i förväg.

Afternoon tea serveras onsdag – söndag  fram till en timme före stängning. Förbokar du så har vi hunnit att förbereda tills du kommer.

BESKÄRNING AV FRUKTTRÄD

Våren 2024 – Kurs i beskärning av fruktträd

Ta chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Därefter får deltagarna följa med ut i trädgården och beskära allt från unga till gamla träd. Du får tips på renovering av gamla fruktträd och möjlighet att prova på olika verktyg. Ta även chansen att ställa alla frågor om fruktträd.

Kursinnehåll i korthet:
– Trädens biologi och uppbyggnad.
– Beskärningssnitt.
– Beskärningstid.
– Verktyg och utrustning.
– Planterings-, uppbyggnads- och underhållsbeskärning av fruktträd.
– Fruktvedskännedom.
– Plantering av träd
– Kort om sjukdomar på fruktträd

TID:  Våren 2024. (2023 års kurs har blivit inställd tyvärr.)
PLATS: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
KOSTNAD:
DOKUMENTATION: Mitt eget kompendium om beskärning av fruktträd ingår.
TA MED: Kläder efter väder. Beskärningsverktyg finns att låna
ÖVRIGT: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris..

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det är för få anmälda. Du blir då kontaktad någon dag i förväg. Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till info@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt. Intresseanmälan är inte bindande!

YMPNING AV FRUKTTRÄD

Våren 2024 – Kurs i ympning av fruktträd

Kursinnehåll i korthet:
– Teknik och handhavande
– Om ymp-ris & grundstammar
– Pollineringstabell
– Ympning på träd
– Hur man gör sitt eget ”Familjeträd”
– Ympning på grundstam.
– Varje deltagare ympar 2 fruktträd (äpple) på grundstam som du får ta med hem.

TID: Våren 2024. (2023 års kurs är tyvärr inställd)
PLATS: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
KOSTNAD:
DOKUMENTATION: Mitt eget kompendium om ympning av fruktträd ingår.
ÖVRIGT: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris.
KURSLEDARE: Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till info@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt. Intresseanmälan är inte bindande!