Image

Kvällsöppet på fredagen den 5:e Maj

När vi ifjol startade vår Bistro så var det efter många års funderande och även efter stora påtryckningar från en del av er. Så här långt måste vi väl säga att det blivit en succé. Det många av er haft som synpunkt var att man önskar att vi håller öppet någon kväll också. Så vi kommer att hålla öppet, inte alla fredagar, men en hel del framöver. Ibland kommer vi ha något event och ibland är det bara öppet helt enkelt.

På fredag 5:e Maj håller vi kvällsöppet med fokus på Bistron. Vi har öppet så länge här finns folk, dock längst till ca.23. Köket är i gång och vinerna ligger på kylning. Drinkarna är klara att röras ihop. Vi står beredda att servera dig ute i vår matsal. (Som ju har begränsat med platser, så boka bord för säkerhets skull)

 

 

Musik-quiz fredagen den 12:e Maj

Musik-quiz

Nu är våren här och vi kör igång nästa musik-quiz! Det blir en kväll med såväl gammal som ny musik. Enkla och svåra frågor och – såklart – priser till vinnaren.

Spelledare och DJ är Tobbe Karlsson, ena halvan av ”DJ Vitt & Svart” från 80-talet.

Vi sitter i Bistrons uppvärmda matsal och den här gången serveras en buffé med våra populära surdegspizzor med sallad därtill. Ät så mycket du orkar! Maten serveras ca 18.30. Musik-quizen med Tobbe börjar ca 19.30 och pågår till ca 21.30 med en paus i mitten.  Vi har därefter öppet en stund till så ni kan avsluta era drinkar eller kika runt i vår välfyllda butik.

Du förbokar biljetterna till musik-quizen genom att skicka ett mail till info@almaregarden.se eller vid ett besök i butiken.
Musik-quizen måste förbokas, eftersom vi har ett begränsat antal platser i vår matsal.

I biljettpriset ingår pizzabuffén. Pris 325 kronor per person.

Du kan även köpa till smårätter och tilltugg under kvällen. Drycker köper du på plats. Baren är öppen hela kvällen och erbjuder ett stort sortiment av öl, vin och goda drink

Kristi Himmelfärdsdagen 18:e maj lagar Peter och Håkan mat i en smoker.

Kristi Himmelfärdsdagen 18:e maj lagar Peter och Håkan mat i en smoker.

Mellan 10 och 16 står Peter och Håkan i vår trädgård och tillagar fisk och kött i en smoker, som de ska vara med och lansera i Sverige. Passa på att lära dig mer om hur man använder en smoker på bästa sätt! Välkommen hit och hälsa på och avnjut mat som tillagas i smokern denna dag. Vi planerar att erbjuda varmrökt lax och varmrökt sidfläsk med tillbehör. Kanske blir det mer…

 

Servering av afternoon tea hela veckan!

Afternoon tea

Som om dessa roligheter inte vore nog, så erbjuder vi afternoon tea alla dagar i veckan! Bjud dig själv och dina vänner på en mysig stund. Slå dig ner i vår hemtrevliga matsal och bara njut! Du väljer mellan vår stora eller lilla bjudning.

I stora bjudningen startar du med ett glas Cava och 3 goda pintxos för att sen fortsätta med lilla bjudningen som är afternoon tea på vårt vis. Härligt värmande te serveras i vacker tekanna. På kakfatet finns nybakade scones med engelsk whiskeycheddar, smör, sylt, marmelad och färskost. Därefter en god kaka och avslutningsvis läckra chokladtryfflar.

Lilla bjudningen kostar 225 kronor per person. Önskar du stora bjudningen så kostar den ytterligare 159 kronor. För att vara säker på att få en plats, ska du boka bord i förväg.

Afternoon tea serveras onsdag – söndag  fram till en timme före stängning. Förbokar du så har vi hunnit att förbereda tills du kommer.

BESKÄRNING AV FRUKTTRÄD

Våren 2024 – Kurs i beskärning av fruktträd

Ta chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Därefter får deltagarna följa med ut i trädgården och beskära allt från unga till gamla träd. Du får tips på renovering av gamla fruktträd och möjlighet att prova på olika verktyg. Ta även chansen att ställa alla frågor om fruktträd.

Kursinnehåll i korthet:
– Trädens biologi och uppbyggnad.
– Beskärningssnitt.
– Beskärningstid.
– Verktyg och utrustning.
– Planterings-, uppbyggnads- och underhållsbeskärning av fruktträd.
– Fruktvedskännedom.
– Plantering av träd
– Kort om sjukdomar på fruktträd

TID:  Våren 2024. (2023 års kurs har blivit inställd tyvärr.)
PLATS: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
KOSTNAD:
DOKUMENTATION: Mitt eget kompendium om beskärning av fruktträd ingår.
TA MED: Kläder efter väder. Beskärningsverktyg finns att låna
ÖVRIGT: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris..

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det är för få anmälda. Du blir då kontaktad någon dag i förväg. Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till info@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt. Intresseanmälan är inte bindande!

YMPNING AV FRUKTTRÄD

Våren 2024 – Kurs i ympning av fruktträd

Kursinnehåll i korthet:
– Teknik och handhavande
– Om ymp-ris & grundstammar
– Pollineringstabell
– Ympning på träd
– Hur man gör sitt eget ”Familjeträd”
– Ympning på grundstam.
– Varje deltagare ympar 2 fruktträd (äpple) på grundstam som du får ta med hem.

TID: Våren 2024. (2023 års kurs är tyvärr inställd)
PLATS: Vi träffas i trädgårdsbutiken på Almaregården.
KOSTNAD:
DOKUMENTATION: Mitt eget kompendium om ympning av fruktträd ingår.
ÖVRIGT: I samband med kursen har du som kursdeltagare möjlighet att köpa beskärningsverktyg till reducerat pris.
KURSLEDARE: Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till info@almaregarden.se eller säg till i butiken, så skickar vi information till dig så snart datum är bestämt. Intresseanmälan är inte bindande!