Almaregården

Almaregårdens Delikatessavdelning

 

ost_1ost_2


En helt ny tillbyggnad av butiken har inretts för att i skrivande stund ge plats för inte mindre än drygt 250 olika delikatesser och fler varor kommer i takt med att julen närmar sig.

I vår delikatessavdelning finner du bland annat också Stubbs sortiment av grillsåser, Thorntons kolor, gåslevermousse, lantpateér, konfiterade anklår, lufttorkad salami,  Engelskt The, oliver, oljor, pasta, pastasås, risotto, kex, antipasti, kakor, Fransk lemonad och mycket mer.

Vi kan även erbjuda cirka 40 olika sorters lösviktsteer samt hela kaffebönor som vi maler efter dina önskemål.

I ostkylen, vars innehåll varierar från vecka till vecka, har Möllans Ost i Malmö hjälpt oss att utöka ostsortimentet rejält eller vad sägs om några av dem; (Peters favorit)  Morbier -, en spännande ost från Jurabergen på gränsen till Schweiz. Tillverkad av opastöriserad komjölk med en sotrand i mitten. Osten är mild till sin karaktär, men med ganska mycket smak. Fransk bondost - oslagbar på en skiva surdegsbröd,
Banon Fermier - en handgjord fransk getost från Provance som lindas in i kastanjeblad som doppats i Eau-de-Vie de Marc, Cados - i grunden en vitmögelost som får sig ett rejält bad i Calvados och som därefter doppas i ett ströbröd från ett bretanskt kavringsliknande bröd som annars huvudsakligen äts tillsammans med ostron, Langres - en fransk krämig handgjord ost, uppkallad efter en stad utanför Dijon, som tvättas med Mars de Bourgogne. Har en hålighet i toppen där man kan hålla några droppar champange eller Marc före servering. Mums!

Notera att sortimentet varierar stort efter säsongerna.