AlmaregårdenAlmaregården

Franskt Kastanjestaket

Image5

Kastanjestaket - idealiskt som skydd eller inramning i trädgården eller på terrassen. Vi säljer 2 olika typer av kastanjestaket och grind och stolpar. Ett tätt och ett glest. Staketen tillverkas av kastanjeträd som klyvts och sedan bundits samman med galvad ståltråd. Kastanj innehåller mycket garvsyra vilket konserverar och bevarar . Staketet håller länge och behöver inte behandlas.

Våra kastanjestaket kommer från Frankrike och tillverkas av lokalt odlat äkta kastanj, den som har ätliga kastanjer. Castanea sativa. Kastanjen odlas på ett varsamt och hänsynsfullt sätt och därför är odlingarna PEFC miljöcertifierade.

Staketen finns att titta på i vår butik i Kämpinge i södra Skåne, här har vi också vårt lager. Vill du köpa staket och ta med dig hem direkt, så kontakta oss gärna i förväg så att vi säkert har ditt staket hemma. Preliminär leveransstart vecka 26 2019.

Vill du ha det skickat hem till dig så hjälper vi er gärna med det också. Fraktkostnaden tillkommer och den varierar med var du bor och så klart hur mycket som ska skickas. Vi anlitar ett lokalt åkeri som heter Ekdahl Miljö, som sköter transporterna över hela landet. Leveranstid normalt en arbetsvecka, efter klarlagd beställning. Dock tidigast leverans-start preliminärt vecka 26.

För att du ska få ett exakt pris på transporten så behöver vi veta ditt postnummer och såklart omfattningen på din beställning. Kontakta oss gärna för en offert; info@almaregarden.se

Staketet monteras enklast genom att skruvas i stolpar som slås ner i marken med cirka 2 till 2,5 meters mellanrum. Stolparna bör slås ner 40-60 cm för att ge god stabilitet. Använd helst rostfri eller galvad skruv.

 

Det täta staketet är ett kastanjestaket som finns i fyra olika höjder, 100, 120, 150 och 175cm och köps på rulle om 5 meter. Avståndet mellan pinnarna är 4-5 cm.

ganivelle-fendue-3rangees-de-4fils-chataignier-5-appointee-ecorce

Bilder ovan; Kastanjestaket av den täta typen.

Det glesare staketet är samma som det täta, med det undantag att det har 8-9 cm mellan pinnarna i staketet. Ett glesare staket med andra ord. Staketen finns i tre olika höjder, 100, 120 och 150cm och köps på rulle om 10 meter för 100 och 120cm:s höjden och 5 meter per rulle för 150 cm:s.

kastanjegrind_1

Bilder ovan; En typ av Kastanjesgrind som kommer inom kort. Grinderna sälj inte i skrivande stund. Mer information om priser och utseende på grinderna kommer inom kort. Stolparna säljs separat.

kastanjegrind_2

 

Bilder ovan; En annan typ av Kastanjesgrind som kommer inom kort. Grinderna sälj inte i skrivande stund. Mer information om priser och utseende på grinderna kommer inom kort. Stolparna säljs separat.

 

Priser 2019 - För Almaregårdens Franska kastanjestaket

 

Det täta staketet, 4-5 cm mellan pinnarna.

 

Det glesa staketet, 8-9cm mellan pinnarna.

 

 

Grinder & Stolpar.

 

 

piquet-chataignier-rond-chataignier-6-8-appointee-ecorce

Frakt, hemtransport inkl telefonavisering.

 

Återförsäljare: Almaregården, Räng Sandsvägen 6, 236 61 Höllviken

Telefon: 040-45 70 24 eller 0702-80 69 91 (Peter)

E-mail: info@almaregarden.se www.almaregarden.se

 

Staketet levereras på rulle.