Image

En oas för oss och våra kunder

Det började med en dröm om att vi båda, Christina och Peter, skulle skapa en arbetsplats hemma på gården. Vi ville arbeta tillsammans och göra vårt stora intresse för blommor och trädgård till vårt arbete. Drömmen var att skapa en oas, ett lugnt och harmoniskt ställe för oss att arbeta i och för våra kunder att njuta av. Vi sadlade om knappt halvvägs i arbetslivet. Christina, som tidigare arbetat på kontor, utbildade sig till florist på Ingvar Strandhs floristutbildning. Peter sade upp sig från sin tjänst som marknadschef på ett industriföretag och utbildade sig inom trädvård, beskärning och trädgårdsdesign.

 

En ständigt pågående resa

Vi byggde en annorlunda blomster- och trädgårdsbutik, som vi ville ha den. Vi planterade drygt 100 träd för att gården skulle återfå sin gamla prunkande grönska. Tyvärr tvingades vi sedan ta bort nästan 250 sjuka almar. Vi renoverade den gamla Rättarebostaden, byggde ett hönshus och anlade en fruktträdgård med 40 fruktträd. Ett litet ekosystem där hönsen göder fruktträden och vips så får vi de bästa äggen och massor med fin frukt. På köpet fick vi 50 lyckliga hönor som sällskap. Och nu 15 år senare är alltihop klart! Men vår resa fortsätter. Det senaste tillskottet är vår nya webbutik, som förhoppningsvis förenklar för alla som inte bor i närheten och har möjlighet att besöka oss så ofta.

 

Tack till alla som trodde på oss (och till alla andra)!

Ett stort tack till alla dem, framför allt Peters pappa Ingvar, som gav järnet för att vår dröm skulle bli verklighet. Tack också till de personer och myndigheter som inte var fullt så entusiastiska och stöttande. Det finns inget som stimulerar så mycket som känslan ”jag ska minsann visa dom…”.