Image

Med gammaldags lantlig charm

Vi har lagt mycket tid och kraft på att bibehålla Rättarbostadens gammaldags lantliga charm. Det ska kännas att byggnaden är från mitten av 1800-talet. Vi har också lagt stor vikt vid att använda material och byggnadsteknik från slutet av 1800 talet fram till sekelskiftet. Lägenheten är byggd och inredd i romantisk lantlig stil med massor av tidstypiska detaljer.

Men det viktigaste är att du ska ha det bra och bekvämt när du bor hos oss i vår Rättarbostad. Därför finns det golvvärme i alla rum och bostaden är målad som i gamla tider, med linoljefärg som är fri från lösningsmedel.

 

På landet, men nära till staden

Här är det lätt att känna närheten till det skånska livet på landet. Almaregården ligger i hjärtat av gamla Kämpinge by med utsikt över Söderslätt. På gården finns hönor, katter och getter. Trots att du är ute på landet, har du inte mer än 20 minuter till Malmö och 30 minuter till Köpenhamn.

 

Utsikt från köksfönstret en dag i maj. Matplatsen i köket.

Kök med alla bekvämligheter

I köket finns allt du behöver för ett bekvämt liv: varmluftsugn, spishäll, diskmaskin, mikrovågsugn, kyl, frys, kaffekokare, brödrost och så klart allt porslin och alla köksredskap som kan behövas. I köket finns ett matbord med 5 stolar.

 

Allrum med vitputsade väggar

Allrummet är den ursprungliga rättarbostaden och där finns soffmöblemang, TV och DVD. Tv:n visar de fria marksända kanalerna SVT 1 och 2 samt TV4. En Apple TV version 1 finns inkopplad. Allrummets väggar är vitputsade och golvet är gjort av återvunnet tegel från 1880-talet. Teglet satt ursprungligen på Hököpinge sockerbruks fasad. Detta rum är den ursprungliga Rättarbostaden, där gårdens sista rättare Jörgen Almare bodde under 1940-talet innan han blev gårdens ägare. Allrummet är rustikt och mysigt.

 

Det stora sovrummet.

Två vilsamma sovrum

I vårt stora sovrum har du en bedårande utsikt över Söderslätt. Du vaknar du upp i en ”grand lit”, en dubbelsäng på 160 cm. I sovrummet finns en garderob och en byrå. Det andra sovrummet kallas pigkammaren och här det bäddat för 3 personer med en 90 cm säng och en 80 cm säng som enkelt kan dras ut till 2 x 80 cm.

 

Badrum med traditioner

I det helkaklade badrummet finns dusch och toalett, handdukstork, strykjärn samt en tvättmaskin. Golvet på toaletten är ett handgjort portugisiskt cementgolv som var högsta mode under 1800-talets mitt. Här värmer golvvärme dina fötter året om.

 

Lantlig trädgård med två uteplatser hör till Rättarbostaden.

Trädgård med uteplatser

En liten trädgård på ca 100m2 hör till lägenheten. Där finns två uteplatser med möblemang och grill. Härifrån skymtar du havet och kanske en Tysklandsfärja. Utanför går en privat grusväg som är ett populärt promenadstråk ner till havet, dit vi har lite knappt 1000 meter. Där börjar Kämpinges vackra kritvita sandstränder. Trädgården är avskild från gårdens och Gårdsbutikens trädgård. Ute på ängen finns grönytor som ni får disponera för spel och lek.

 

Utsikt åt öster en solig kväll i maj. Rapsen blommor och våra getter ”klipper” gräset åt oss.

 

Utanför Rättarbostaden går en grusväg söderut, ner mot havet som skymtar en bit bort. Till havet har vi cirka 1000 meter…där en fantastisk natur möter besökaren. En bit bort börjar Kämpinges kritvita sandstränder, där du kan bada i det kristallklara vattnet.